*Nasi opdienen met
-sambal Badjak of sambal Ulek
-atjar
-augurkjes
-zilveruitjes
-ketjap
-kroepoek
-mata sapi (spiegeleitje)
-saté met saté-saus
Zo herinner ik mij ongeveer de nasi goreng zoals ik hem vele malen heb gehad bij onze Koninklijke Marine in de jaren '64 - '67 aan boord of aan de wal.
Recept
« Terug naar recepten
RIJST Nasi Goreng Marine (Versie Jan A)
PT45M
RIJST Nasi Goreng Marine (Versie Jan A)
Een heerlijk rijst nasi goreng marine (versie jan a) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Nasi Goreng Marine (Versie Jan A) te bereiden
*We snijden het varkensvlees in zeer kleine blokjes.We bakken de spekreepjes,uien en knoflook glazig in 3 eetlepels maisolie en dan gaan daarbij alle ingredienten van de nasi-goreng-mix en dat fruiten we tot het erg lekker gaat ruiken.Daarbij gaan dan de vleesbrokjes,die we gaar bakken.Wel veel roeren en eventueel nog wat olie zo nodig.
*Nu vuur hoog
*Bij de vlees-kruiden mix gaan de koppen rijst één voor één.Goed door husselen voor de volgende kop rijst bij het geheel gaat.Net zolang door roeren tot de rijst warm is.
*Nu roeren we de ham er door
*Als de ham er goed en wel door zit roeren we de omeletten er door.
*Vervolgens roeren we de prei er door en zorgen er voor dat de nasi goreng lekker warm is geworden.Nu kan de nasi worden opgediend,bestrooid met de fijngehakte bladpeterselie.
*Nu vuur hoog
*Bij de vlees-kruiden mix gaan de koppen rijst één voor één.Goed door husselen voor de volgende kop rijst bij het geheel gaat.Net zolang door roeren tot de rijst warm is.
*Nu roeren we de ham er door
*Als de ham er goed en wel door zit roeren we de omeletten er door.
*Vervolgens roeren we de prei er door en zorgen er voor dat de nasi goreng lekker warm is geworden.Nu kan de nasi worden opgediend,bestrooid met de fijngehakte bladpeterselie.
Rinus zegt: