Recept
« Terug naar recepten
RIJST Nasi Goreng Weer Anders
PT40M
RIJST Nasi Goreng Weer Anders
Nasi Goreng = "gebakken rijst". Oorspronkelijk was dit een gerecht waarbij de restjes van een vorig maal werden opgebruikt. Van daar dat er geen nasi goreng het zelfde is.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Makkelijk & snel - Kliekjes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Nasi Goreng Weer Anders te bereiden
- Voeg de ingredienten voor de boemboe bij elkaar in een vijzel of in een keukenmachine en maak een homogene pasta.
- Verhit 1 eetlepel rijst-olie en fruit daar in aan de boemboe gedurende een paar minuten, in ieder geval tot de boemboe de geuren de ruimte in slingert.
- Vooeg de spekjes toe en bak ze goed aan.
- Meng prei en lente-ui daar door en roer even door.
- Voeg dan schepje voor schepje de losgewerkte koude rijst toe en blijf flink omscheppen tot alle rijst is verwerkt. Houd de nasi warm..
- Verhit de rest van de olie en bak daarin de losgeklopte eieren tot een omelet, rol die op en snijd die in dunne reepjes en leg dat op de nasi.
- Bak eventueel nog wat garnalen en geef die er bij.
- De nasi wordt opgediend met kroepoek, emping en atjar, seroendeng, kriepiek kentang goreng, enz.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij ijswater, koud bier of jasmijnthee.