KookJij

RIJST Nasi Goreng Weer Anders

Nasi Goreng = "gebakken rijst". Oorspronkelijk was dit een gerecht waarbij de restjes van een vorig maal werden opgebruikt. Van daar dat er geen nasi goreng het zelfde is.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST Nasi Goreng Weer Anders te bereiden

  1. Voeg de ingredienten voor de boemboe bij elkaar in een vijzel of in een keukenmachine en maak een homogene pasta.
  2. Verhit 1 eetlepel rijst-olie en fruit daar in aan de boemboe gedurende een paar minuten, in ieder geval tot de boemboe de geuren de ruimte in slingert.
  3. Vooeg de spekjes toe en bak ze goed aan.
  4. Meng prei en lente-ui daar door en roer even door.
  5. Voeg dan schepje voor schepje de losgewerkte koude rijst toe en blijf flink omscheppen tot alle rijst is verwerkt. Houd de nasi warm..
  6. Verhit de rest van de olie en bak daarin de losgeklopte eieren tot een omelet, rol die op en snijd die in dunne reepjes en leg dat op de nasi.
  7. Bak eventueel nog wat garnalen en geef die er bij.
  8. De nasi wordt opgediend met kroepoek, emping en atjar, seroendeng, kriepiek kentang goreng, enz.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij ijswater, koud bier of jasmijnthee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst