KookJij

RIJST Nasi Keboeli Ayam

Een recept dat oorspronkelijk komt uit het middenoosten en in de loop van de jaren ook vaak wordt gemaakt in Indonesie.Vooral bij Islamitische feesten In principe is het een rijstgerecht met kip,waarbij de rijst wordt gegaard in de bouillon waarin de kip eerst werd gegaard.Oorspronkelijk zat er santen in het gerecht,dat is echter in de loop van de jaren weggelaten.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST Nasi Keboeli Ayam te bereiden

A).Begin met de rijst goed te spoelen en zet die vervolgens in  schoon water 1 uur in de week.
1).Doe voor de kip alle ingredienten in het water en breng rustig aan de kook. Laat 15 minuten koken en haal van het vuur af.
2).Haal de kip uit het kookwater en houd warm apart (bv in een oven op 60 graden Celsius.
3).Zeef de bouillon en doe die weer in een schone pan.Giet de rijst af en kook dan de rijst gaar.in de pan met de gezeefde bouillon. Roer de rijst los en laat die afkoelen.
4).Verhit de olie in een grote wajan, fruit hierin aan de uien en alle kruiden behalve de knoflook tot de uien glazig zien.
5).Doe nu de pancetta er bij met de knoflook en bak het spek tegen het krokante aan.
6).Doe de rijst er bij en roer goed om tot alle ingredienten
goed zijn verdeeld door de rijst en roer er dan de lenteuitjes door.
7).Vlak voor het opdienen de koriander blaadjes door de rijst roeren.
8).Tussen door in een grote antiaanbakpan de kippendijen
lekker bruin bakken in rijstolie.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Verdeel de rijst over de voorverwarmde borden.
Geef er een nagebakken kippendij bij en bestrooi met gefrituurde uitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst