OPDIENEN:Met de reepjes omelet.
Geef er dan ook krupuk bij,serundengen wat zuurs.
Sommigen willen er nog extra ketjap bij en sambal
Recept
« Terug naar recepten
RIJST Nasi Singapore
PT120M
RIJST Nasi Singapore
Een heerlijk rijst nasi singapore recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Singapore
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Nasi Singapore te bereiden
1).Maak een marinade van de rijstolie, de sesamolie, de geraspte gember, de knoflook , de sjalotten, de peper, de sambal Badjak, de ketjap Benteng en de 2 - 4 eetlepels citroensap en doe daarin de kip en het varkensvlees. Laat het vlees daarin 20 minuten intrekken.
Dan ondertussen:
2).Haal de rijst uit de koelkast en maak die los met een vork en zet apart.
3).Bak een omelet van 4 eieren en snijd die in dunne reepjes en zet dat apart.
4).Haal het vlees uit de marinade en zet apart.
5).Doe de marinade in een zeer heet gemaakte wok of wadjan en fruit daarin aan de marinade.
6).Voeg toe de kunyit, trassi, kerrie en chili en bak goed door.
7).Bak dan het kipvlees en het varkensvlees hierin mooi bruin aan alle kanten.
8).Dan mag er bij de paprika, de champignons, de prei en 4 lenteuitjes.
9).Dan gaat er bij de kokosmelk .Koken tot een een groot gedeelte van de kokosmelk is ingedampt.Dan gaan de doperwten er bij.Goed doorroeren
10).De garnalen er bij, de kool er bij en de taugé tot de kool zacht is geworden.
11)De rijst er bij en omscheppen tot die heet is.
12).Flink blijven omscheppen tot alles door en door warm is en min min of meer droog is gekookt.
13).Vlak voor het opscheppen de 2 laatste lenteuitjes er nog door roeren.
Dan ondertussen:
2).Haal de rijst uit de koelkast en maak die los met een vork en zet apart.
3).Bak een omelet van 4 eieren en snijd die in dunne reepjes en zet dat apart.
4).Haal het vlees uit de marinade en zet apart.
5).Doe de marinade in een zeer heet gemaakte wok of wadjan en fruit daarin aan de marinade.
6).Voeg toe de kunyit, trassi, kerrie en chili en bak goed door.
7).Bak dan het kipvlees en het varkensvlees hierin mooi bruin aan alle kanten.
8).Dan mag er bij de paprika, de champignons, de prei en 4 lenteuitjes.
9).Dan gaat er bij de kokosmelk .Koken tot een een groot gedeelte van de kokosmelk is ingedampt.Dan gaan de doperwten er bij.Goed doorroeren
10).De garnalen er bij, de kool er bij en de taugé tot de kool zacht is geworden.
11)De rijst er bij en omscheppen tot die heet is.
12).Flink blijven omscheppen tot alles door en door warm is en min min of meer droog is gekookt.
13).Vlak voor het opscheppen de 2 laatste lenteuitjes er nog door roeren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
sonyanijntje zegt:
deuxchapeaux zegt:
Jan A.
deuxchapeaux zegt:
hns zegt:
mvgrt Hans:):)
hns zegt:
Wil het gaan maken, vraag me alleen af of sherry zo'n grote invloed heeft op het geheel (heb ik normaal niet in huis) vrnd grt Hans (J) de Vos:):):)
hns zegt: