Recept
« Terug naar recepten
Rijst pittig gekruid
PT20M
Rijst pittig gekruid
Een heerlijk rijst pittig gekruid recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijst pittig gekruid te bereiden
Rijst koken zoals op verpakking staat vermeld en voeg er een teentje look fijn gesneden bij.
Ajuin in fijne ringen snijden.
Wortel halveren en in schijven snijden.
Bloemkool in kleine roosjes verdelen.
Een teentje look zeer fijn snijden.
Wok dit alles samen beetgaar aan in olijfolie en kruid met chilil poeder en tabasco.
De laaste vijf minuten de peterselie en de gepelde tomaat in blokjes gesneden toevoegen.
Laat goed opwarmen en voeg de warme rijst toe.
Meng alles goed onder elkaar.
Serveer zeer warm.
Ajuin in fijne ringen snijden.
Wortel halveren en in schijven snijden.
Bloemkool in kleine roosjes verdelen.
Een teentje look zeer fijn snijden.
Wok dit alles samen beetgaar aan in olijfolie en kruid met chilil poeder en tabasco.
De laaste vijf minuten de peterselie en de gepelde tomaat in blokjes gesneden toevoegen.
Laat goed opwarmen en voeg de warme rijst toe.
Meng alles goed onder elkaar.
Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ger2 zegt:
gr. Ger
derbyke zegt: