KookJij

Rijst pittig gekruid

Een heerlijk rijst pittig gekruid recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijst pittig gekruid te bereiden

Rijst koken zoals op verpakking staat vermeld en voeg er een teentje look fijn gesneden bij.
Ajuin in fijne ringen snijden.
Wortel halveren en in schijven snijden.
Bloemkool in kleine roosjes verdelen.
Een teentje look zeer fijn snijden.
Wok dit alles samen beetgaar aan in olijfolie en kruid met chilil poeder en tabasco.
De laaste vijf minuten de peterselie en de gepelde tomaat in blokjes gesneden toevoegen.
Laat goed opwarmen en voeg de warme rijst toe.
Meng alles goed onder elkaar.
Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Ger2 hier heeft het de kans niet om in te vriezen, maar het kan natuurlijk alhoewel hou er niet persoonlijk van om rijst gerechten in te vriezen. Maar dat is ieders zijn persoonlijke smaak. Groetjes van ons 3tjes :);):p
ger2

ger2 zegt:
Hallo Hilde, u geeft aan niet invriezen, maar probeer het toch maar eens. Langzaam laten ontdooien en daarna in de oven op 110 graden op temperatuur laten komen.
gr. Ger