DIEN OP: In voorverwarmde diepe borden de rijst met kip verdelen en hierop enkele grote gamba's leggen.
Strooi hierover wat fijn gesneden korianderblaadjes.
Geef er evt.wat losse Nam Prik Pao bij, zoals je sambal geeft bij Indonesische gerechten.
Recept
« Terug naar recepten
RIJST Thai Nasi Goreng IV met Kip en Garnalen
PT45M
RIJST Thai Nasi Goreng IV met Kip en Garnalen
Een heerlijk rijst thai nasi goreng iv met kip en garnalen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Thai Nasi Goreng IV met Kip en Garnalen te bereiden
1).Bak van de 3 eieren 2 omeletjes en snijd die in fijne reepjes (stijf oprollen en vervolgens in dunne schijfjes snijden).
2).Marineer de kip 10 minuutjes in de eetlepel Golden Mountain en bestuif ze vervolgens lichtjes met bloem.
3).Marineer de garnalen 10 minuutjes in de Golden Mountain en bestuif ze vervolgens lichtje met bloem.
3).Verhit de olie met sesamolie in een grote wok en fruit daarin de uien en knoflook ± een halve minuut:
-dan de kip er bij gedurende 3 minuten
-dan er bij de lomboks en de broccoli
-dan de Nam Prik Pao, Nam Pla en Oystersauce
-dan de limoensap, peper en suiker.
4).Nu wordt beetje bij beetje de rijst toegevoegd, terwijl er stevig wordt geroerd. Blijf roeren tot de rijst goed warm is geworden en alles goed door elkaar is gehusseld.
5).Nu gaan de tomaatjes, lenteuitjes, prei en de omelet er door en dan even goed laten doorwarmen. Zo nu en dan roeren.
6).Onderwijl worden de grote garnalen snel gebakken in een beetje extra olie tot ze mooi roze zijn.
2).Marineer de kip 10 minuutjes in de eetlepel Golden Mountain en bestuif ze vervolgens lichtjes met bloem.
3).Marineer de garnalen 10 minuutjes in de Golden Mountain en bestuif ze vervolgens lichtje met bloem.
3).Verhit de olie met sesamolie in een grote wok en fruit daarin de uien en knoflook ± een halve minuut:
-dan de kip er bij gedurende 3 minuten
-dan er bij de lomboks en de broccoli
-dan de Nam Prik Pao, Nam Pla en Oystersauce
-dan de limoensap, peper en suiker.
4).Nu wordt beetje bij beetje de rijst toegevoegd, terwijl er stevig wordt geroerd. Blijf roeren tot de rijst goed warm is geworden en alles goed door elkaar is gehusseld.
5).Nu gaan de tomaatjes, lenteuitjes, prei en de omelet er door en dan even goed laten doorwarmen. Zo nu en dan roeren.
6).Onderwijl worden de grote garnalen snel gebakken in een beetje extra olie tot ze mooi roze zijn.