Recept
« Terug naar recepten
Rijstebrij
PT40M
Rijstebrij
Een heerlijk rijstebrij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lambert
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstebrij te bereiden
Breng de melk met de rijst aan de kook,draai het vuur laag en laat dit +/- 30 min. zachtjes tot een brij koken.Voeg de vanillesuiker,een snufje zout,een klontje boter,een scheut room,rozijnen,appel,gembersnippers en de kaneel toe.Roer alles goed om en laat dit nog 5 min.zachtjes doorkoken,terwijl je wel moet blijven roeren.Strooi er aan tafel gewone of bruine suiker over.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Marleen zegt:
Dus niet bij gewone rijst!
Elise zegt:
Enne: Rina, bij de AH hebben ze die dessertrijst gewoon: als het niet bij de rijst staat, kijk eens bij de bakproducten!:)
Rina zegt:
Vanmiddag bij DvdB en AH gekeken maar niet gevonden:(
Willemien uit Canada zegt:
Kom uit een gezin met 14. Nu woon ik met man en kinderen (3) in Canada en onze dochter en zoon vinden het ook erg lekker maakt het regelmatig in de wintermaanden. Groet Willemien:):p
slaatje zegt:
M.Michels zegt:
Dat is nu juist mijn probleem,die rijst is niet voor zover ik gegoogled heb niet meer in de handel.Maar gisteren heb ik rissotto rijst gebruikt en die was ook heerlijk.Met vriendelijke groeten.p.s.Mijn moeder is 92 geworden en die heeft mijn kinderen gek gemaakt van rijstebrij.Dus ik zet die traditie gewoon door.Groetjes.
Marleen zegt:
Mijn oma (nu 95) maakte vroeger al rijstebrij,ze deed ze allemaal op diepe borden die stonden dan allemaal op een rij, in de kelder voor het hele gezin, soms wel 15! Lekkerm et suiker en kaneel.
M.Michels zegt:
Lambert zegt:
Nel zegt:
Nu werk ik in een verzorgingstehuis en daar krijgen de mensen het heel vaak maar er blijft nooit iets over en eerder tekort dus ik ga het vandaag zelf maar eens maken. Dus vertel maar hoe en wat het lekkerste is.