Recept
« Terug naar recepten
Rijstsalade
PT20M
Rijstsalade
Weer eens een andere salade, lekker fris en kruidig. Ook heerlijk om te serveren bij de BBQ.
Recept van:
jan vogelzang
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstsalade te bereiden
Breng in een ruime pan gezouten water aan de kook .
Doe de rijst er bij en kook gaar volgens de verpakking.
Laat de rijst in een zeef uitlekken en spreid de korrels op een bakplaat om ze sneller af te laten koelen.
Pluk in tussen de blaadjes van de kruiden en de steeltjes.
Halveer de paprika en snij ze in stukjes.
Snij de halve Spaanse peper in de lengte door en haal de pitjes er uit en snij hem fijn.
Rasp de schil van een citroen (bewaren voor straks) en pers de citroen uit.
Meng voor de dressing de olijfolie met de citroensap en zout en peper.
Doe de afgekoelde rijst in een ruime kom.
Snij de kruiden fijn en doe ze samen met de paprika en pepertjes in de kom.
Strooi de citroenschil er over, doe de dressing er bij, en meng alles goed doorheen.
Proef nu de salade en doe zonodig nog wat peper en zout naar smaak toe enzet de salade op tafel.
Doe de rijst er bij en kook gaar volgens de verpakking.
Laat de rijst in een zeef uitlekken en spreid de korrels op een bakplaat om ze sneller af te laten koelen.
Pluk in tussen de blaadjes van de kruiden en de steeltjes.
Halveer de paprika en snij ze in stukjes.
Snij de halve Spaanse peper in de lengte door en haal de pitjes er uit en snij hem fijn.
Rasp de schil van een citroen (bewaren voor straks) en pers de citroen uit.
Meng voor de dressing de olijfolie met de citroensap en zout en peper.
Doe de afgekoelde rijst in een ruime kom.
Snij de kruiden fijn en doe ze samen met de paprika en pepertjes in de kom.
Strooi de citroenschil er over, doe de dressing er bij, en meng alles goed doorheen.
Proef nu de salade en doe zonodig nog wat peper en zout naar smaak toe enzet de salade op tafel.