KookJij

Risotto met appel en gorgonzola

Een heerlijk risotto met appel en gorgonzola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Kanzi
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto met appel en gorgonzola te bereiden

Verhit de olie in een pan. Voeg de sjalot en de knoflook toe en fruit 3 minuten. Doe de rijst erbij en bak 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is.
Zet de pan van het vuur, klop de boter en de Parmezaanse kaas, gorgonzola en geitenkaas door de risotto, plus de gehakte appel en de marjolein. Proef de risotto en doe er als dat nodig is nog wat zout en peper bij. Leg een deksel op de pan en laat de risotto een minuut rusten, zodat de kazen er goed in door kunnen dringen. Verhit, terwijl je staat te wachten, de walnoten op laag vuur. Serveer direct. Strooi op het laatst de walnoten over de risotto en sprenkel er nog een beetje extra vierge olijfolie over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst