Recept
« Terug naar recepten
Risotto met kippenlevertjes
PT50M
Risotto met kippenlevertjes
Een heerlijk risotto met kippenlevertjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met kippenlevertjes te bereiden
Frui de gesnipperde ui in een klontje boter en voeg de schoongemaakte,in plkjes gesneden champignons toe.Maak de kippenlevertjes goed schoon.Rooster de kippenlevertjes even in een koekenpan,blus af met wat rode port,voeg wat zout en peper en 1 soeplepel bouillon toe en laat het geheel zachtjes pruttelen totdat de saus voldoende is ingekookt.Voeg dan een klontje boter toe en 1 theelepel vleesextract.Bereid de risotto:frui 1 gesnipperd sjalotje in wat boter,bak de rijst even mee,blus af met witte port.Voeg beetje bij beetje in totaal 3/4 liter bouillon toe en kook de rijst in ongeveer 12 minuten beetgaar.Breng op smaak met wat zout,roer er 2 eetlepels geraspte kaas doorheen om het gerecht smeuïg te maken en voeg 1 druppeltje wijnazijn toe.Doe de risotto over in een grote schaal,strooi de kippenlevertjes er overheen en dien meteen op.