Recept
« Terug naar recepten
Risotto met muntthee, lamskotelet en groene groentjes
PT40M
Risotto met muntthee, lamskotelet en groene groentjes
Risotto apart!!!
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met muntthee, lamskotelet en groene groentjes te bereiden
- Pel 1 teentje knoflook en de sjalot en snipper fijn. Zet een pannetje op het vuur met 1 el boter en fruit de sjalot en de knoflook.
- Voeg de rijst, een takje rozemarijn en tijm toe en roer eens goed door.
- Zet de thee, voeg er ¾ van de verse munt bij en laat 5 min trekken. Voeg de thee beetje bij beetje bij de rijst en roer regelmatig zodat de rijst niet aanbrandt.
- Spoel de boontjes en de ‘sugar snaps’ en snijd in kleine stukjes. Blancheer de fijngesneden groenten samen met de erwtjes in kokend gezouten water. Giet na 2 min af en laat schrikken onder koud stromend water. Laat daarna de groenten goed uitlekken en meng ze onder de risotto.
- Hak de resterende tijm en rozemarijn fijn en strooi over de lamskoteletten. Kruid met peper en grof zeezout.
- Pel de overige 2 teentjes knoflook en snijd ze in 2. Zet een pannetje op het vuur met 2 el boter en bak de knoflook er in aan zodat je een heerlijke lookboter krijgt. Leg het vlees in de hete boter en bak 2 à 3 min aan elke kant.
- Werk vervolgens de risotto af. Meng er 1 el boter onder, rasp er de parmigiano over en hak nog wat verse munt voor de ‘finishing touch’. Serveer de lamskoteletjes bij de risotto.