Recept
« Terug naar recepten
Risotto met paddenstoelen
PT40M
Risotto met paddenstoelen
Een heerlijk risotto met paddenstoelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Lambert
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met paddenstoelen te bereiden
Pel en snipper de ui.Pel en pers de knoflook.veeg de paddenstoelen schoon en halveer de grote.Breng 750 ml.water met de bouillonblokjes aan de kook.Verhit 2 el.olijfolie in een koekenpan en bak de ui in ca.3 min.zacht en voeg de knoflook en de kastanjechampignons toe.Voeg de rijst toe en bak deze al roerend ca.1 min.mee tot alle rijstkorrels zijn bedekt met de olie.Schenk de wijn erbij en laat het al roerend aan de kook komen tot de wijn is opgenomen.draai het vuur laag en voeg al roerend scheutje voor scheutje de hete bouillon toe.Zorg ervoor dat alle bouillon is opgenomenm voordat je de volgende hoeveelheid toevoegd.herhaal dit tot alle bouillon op is.Verhit 2 el.olijfolie in een andere pan en bak hierin de oesterzwammen met de shiitakes ca.2 min.Breng dit op smaak met peper en zout.was en hak het bosje peterselie grof.Schaaf flinters van de kaas en schep ze met de peterselie door de paddenstoelen.Verdeel de paddenstoelen over de risotto.