DIEN OP: Met de krullen : Friesche Nagelkaas, of als men dat niet zo lekker vindt nog wat extra "Oud Amsterdamsche". Voor de kleur kan er nog wat gesnipperde peterselieblad op gestrooid worden of gesnipperd korianderblad.
Je kunt het zo eten of met garnalen, krab of kreeft.
Er kunnen nog doperwtjes doorgeroerd worden en/of worteltjes, aspergepuntjes, haricots verts.
Je kunt het eten met een mooi stukje gebakken vis.
Er zijn vele mogelijkheden, laat de creativiteit maar eens een kans krijgen.
Recept
« Terug naar recepten
Risotto met saffraan en Hollandse kaas
PT60M
Risotto met saffraan en Hollandse kaas
Een heerlijk risotto met saffraan en hollandse kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met saffraan en Hollandse kaas te bereiden
Men zou kunnen zeggen dat het onderstaande recept de eerste basis risotto is:
1).Verhit de olie in de pan met dikke bodem en fruit daarin de uien aan tot ze glazig zien. Doe er dan de knoflook bij en de rijst en roer regelmatig om tot de rijst enigszins doorzichtig glazig wordt. Doe er dan de saffraan er bij en roer dat goed door.
2).Nu mag de wijn er bij - de helft - en die wordt goed "weggeroerd" , waarna de andere helft er bij gaat. Weer roeren tot de wijn is opgenomen.
3).Nu gaat de bouillon er bij met hoeveelheden van ± 200 cc per keer en die hoeveelheid moet eerst worden weggeroerd voordat de volgende plens bouillon er bij wordt gegoten.
4).Nu mag de boter er door worden geroerd en daarna de "Oud Amsterdamsche".
5).De pan gaat nu van het vuur af en met deksel erop wordt die 5 minuten met rust gelaten.
6).De risotto kan nu worden opgeschept op de voorverwarmde borden.
1).Verhit de olie in de pan met dikke bodem en fruit daarin de uien aan tot ze glazig zien. Doe er dan de knoflook bij en de rijst en roer regelmatig om tot de rijst enigszins doorzichtig glazig wordt. Doe er dan de saffraan er bij en roer dat goed door.
2).Nu mag de wijn er bij - de helft - en die wordt goed "weggeroerd" , waarna de andere helft er bij gaat. Weer roeren tot de wijn is opgenomen.
3).Nu gaat de bouillon er bij met hoeveelheden van ± 200 cc per keer en die hoeveelheid moet eerst worden weggeroerd voordat de volgende plens bouillon er bij wordt gegoten.
4).Nu mag de boter er door worden geroerd en daarna de "Oud Amsterdamsche".
5).De pan gaat nu van het vuur af en met deksel erop wordt die 5 minuten met rust gelaten.
6).De risotto kan nu worden opgeschept op de voorverwarmde borden.