Recept
« Terug naar recepten
Rode aardappelpuree met bieten salade
PT30M
Rode aardappelpuree met bieten salade
Een heerlijk rode aardappelpuree met bieten salade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode aardappelpuree met bieten salade te bereiden
-De aardappelen schillen, in stukken snijden en met het bouillonblokje gaar koken.
-De saucijzen insmeren met mosterd en gaar bakken.
-De aardappelen afgieten en droog laten stomen.
-De pot rode bieten laten uitlekken en het sap opvangen.
-De aardappelen kruiden met peper en zout, de roomboter toevoegen en fijnstampen.
-Beetje bij beetje het sap van de rode bieten erbij doen totdat je een zachte puree hebt.
-De rode bieten mengen met het gesnipperd uitje, peper, zout en nootmuskaat naar smaak toevoegen.
-De saucijzen insmeren met mosterd en gaar bakken.
-De aardappelen afgieten en droog laten stomen.
-De pot rode bieten laten uitlekken en het sap opvangen.
-De aardappelen kruiden met peper en zout, de roomboter toevoegen en fijnstampen.
-Beetje bij beetje het sap van de rode bieten erbij doen totdat je een zachte puree hebt.
-De rode bieten mengen met het gesnipperd uitje, peper, zout en nootmuskaat naar smaak toevoegen.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Bij ons noemen we dit "prinsessenpuree", als je een kleine dochter hebt die geen rode bieten lust, dit werkt gegarandeerd om aan de smaak te wennen!.