KookJij

Rode aardappelpuree met bieten salade

Een heerlijk rode aardappelpuree met bieten salade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode aardappelpuree met bieten salade te bereiden

-De aardappelen schillen, in stukken snijden en met het bouillonblokje gaar koken.
-De saucijzen insmeren met mosterd en gaar bakken.
-De aardappelen afgieten en droog laten stomen.
-De pot rode bieten laten uitlekken en het sap opvangen.
-De aardappelen kruiden met peper en zout, de roomboter toevoegen en fijnstampen.
-Beetje bij beetje het sap van de rode bieten erbij doen totdat je een zachte puree hebt.
-De rode bieten mengen met het gesnipperd uitje, peper, zout en nootmuskaat naar smaak toevoegen.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Bij ons noemen we dit "prinsessenpuree", als je een kleine dochter hebt die geen rode bieten lust, dit werkt gegarandeerd om aan de smaak te wennen!.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst