Recept
« Terug naar recepten
Rode poon met knolselder en tomaatjes
PT25M
Rode poon met knolselder en tomaatjes
Een heerlijk rode poon met knolselder en tomaatjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode poon met knolselder en tomaatjes te bereiden
De knolselderij wassen, laten uitlekken en besprenkelen met citroensap. De staafjes in een magnetronschaal leggen en kruiden met nootmuskaat, peper en zout. Bevochtigen met een weinig water, afdekken en 1 minuut in de magnetron bij 850 W zetten.
De rode ponen spoelen, droogdeppen en in de schaal op het bed van knolselder schikken. De ponen afwisselend kop op staart leggen met de buikopening naar het midden van de schaal. Het geheel overgieten met room en eventueel verder op smaak brengen. Afdekken en 7 minuten laten garen bij 850 W.
Twee tomaten halveren, uitlepelen en opvullen met enkele gegaarde knolselderijstaafjes. De overige tomaten even laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in reepjes snijden.
De tomaat gevuld met knolselder 1 minuut in de magnetron bij 850 W opwarmen.
Het kookvocht van de vis voorzichtig in een pan gieten en er de tomaatreepjes aan toevoegen. Snel even opwarmen.
Op warme borden een bedje schikken met de knolselderijstaafjes, hierop een rode poon leggen en een lepeltje saus errond gieten. Afwerken met de gevulde tomaatjes en gehakte peterselie. Serveren met groene tagliatelle.
De rode ponen spoelen, droogdeppen en in de schaal op het bed van knolselder schikken. De ponen afwisselend kop op staart leggen met de buikopening naar het midden van de schaal. Het geheel overgieten met room en eventueel verder op smaak brengen. Afdekken en 7 minuten laten garen bij 850 W.
Twee tomaten halveren, uitlepelen en opvullen met enkele gegaarde knolselderijstaafjes. De overige tomaten even laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in reepjes snijden.
De tomaat gevuld met knolselder 1 minuut in de magnetron bij 850 W opwarmen.
Het kookvocht van de vis voorzichtig in een pan gieten en er de tomaatreepjes aan toevoegen. Snel even opwarmen.
Op warme borden een bedje schikken met de knolselderijstaafjes, hierop een rode poon leggen en een lepeltje saus errond gieten. Afwerken met de gevulde tomaatjes en gehakte peterselie. Serveren met groene tagliatelle.