Recept
« Terug naar recepten
Roerei- tomatenschotel met ui en champignons
PT30M
Roerei- tomatenschotel met ui en champignons
Een heerlijk roerei- tomatenschotel met ui en champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roerei- tomatenschotel met ui en champignons te bereiden
Succestip:
Gebruik in plaats van casinobrood bijv. rozijnenbrood.
Smelt de boter en laat de ui hierin smoren zonder te kleuren. Voeg er de tomaatstukjes en champignons aan toe en laat alles samen op laag vuur smoren. Breng het op smaak met peper, zout en peterselie.
Klop de eieren los samen met de slagroom en breng dit op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel bij het tomatenmengsel en laat het geheel op een matig vuur stollen. Tussendoor af en toe doorroeren.
Laat het ei- tomatenmengsel na het stollen omgekeerd op een ronde schaal glijden. Serveer de schotel met geroosterd casinobrood bestreken met zoute boter in punten gesneden.
Gebruik in plaats van casinobrood bijv. rozijnenbrood.
Smelt de boter en laat de ui hierin smoren zonder te kleuren. Voeg er de tomaatstukjes en champignons aan toe en laat alles samen op laag vuur smoren. Breng het op smaak met peper, zout en peterselie.
Klop de eieren los samen met de slagroom en breng dit op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel bij het tomatenmengsel en laat het geheel op een matig vuur stollen. Tussendoor af en toe doorroeren.
Laat het ei- tomatenmengsel na het stollen omgekeerd op een ronde schaal glijden. Serveer de schotel met geroosterd casinobrood bestreken met zoute boter in punten gesneden.