Recept
« Terug naar recepten
Roergebakken groene asperges met beenham
PT15M
Roergebakken groene asperges met beenham
Een heerlijk roergebakken groene asperges met beenham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roergebakken groene asperges met beenham te bereiden
Van de asperges de onderste 3 tot 4 cm afsnijden. Overlangs doormidden en de halve asperges in stukken van ca. 5 cm. Snijden. Wok verhitten en 1 el. olie de asperges ongeveer 5 minuten roerbakken. Intussen in een steelpannetje de vleesfond nog wat laten inkoken totdat je 2-3 el vocht over houdt. Het vleesfond mengen met kardemom, olijfolie en de azijn. Op smaak brengen met peper en zout. Als de asperges gebakken zijn er de poedersuiker over strooien en nog een keer in de pan goed doorroeren. Op de ham scheppen en het vleesfondmengsel eroverheen sprenkelen.