Recept
« Terug naar recepten
Roergebakken posteleinomelet
PT15M
Roergebakken posteleinomelet
Een heerlijk roergebakken posteleinomelet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roergebakken posteleinomelet te bereiden
Was de postelein, laat hem uitlekken en snij de groente fijn.
Verhit een wok of wijde braadpan.
Voeg de olijfolie toe en fruit hierin de gepelde, fijn gesnipperde ui glazig.
Voeg de postelein toe en roerbak 2 minuten.
Klop intussen de eieren los met zout, peper en basilicum en eventueel de blokjes chorizo.
Voeg het eimengsel al roerende toe aan de postelein.
Zet het vuur laag.
Blijf omscheppen tot het ei is gestold, maar nog glanst.
Bestrooi de laatste minuut met de geraspte kaas.
Lekker op focaccia toost.
Verhit een wok of wijde braadpan.
Voeg de olijfolie toe en fruit hierin de gepelde, fijn gesnipperde ui glazig.
Voeg de postelein toe en roerbak 2 minuten.
Klop intussen de eieren los met zout, peper en basilicum en eventueel de blokjes chorizo.
Voeg het eimengsel al roerende toe aan de postelein.
Zet het vuur laag.
Blijf omscheppen tot het ei is gestold, maar nog glanst.
Bestrooi de laatste minuut met de geraspte kaas.
Lekker op focaccia toost.