Recept
« Terug naar recepten
Rog met Zuiderse venkel, kaascrumble en limoen
PT40M
Rog met Zuiderse venkel, kaascrumble en limoen
Een heerlijk rog met zuiderse venkel, kaascrumble en limoen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekkervanbijons
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rog met Zuiderse venkel, kaascrumble en limoen te bereiden
- Maak de venkel schoon en bewaar wat van het venkelgroen. Snijd elke venkel in plakken van 1 cm dik. Borstel in met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril de venkel langs beide kanten in een grillpan tot hij mooi kleurt. Schik de venkelplakken naast elkaar op een ovenschotel.
- Meng de panko (broodkruim) met de Parmezaanse kaas, geraspte limoenschil, het gekneusde venkelzaad en kruid met peper en zout. Strooi de crumble over de venkelplakken, besprenkel met olijfolie en gaar nog even verder in de oven. Strooi er op het laatst de gehakte dille over.
- Smelt de boter met 3 el gehakte dragon in de pan. Bak er de rog langs beide kanten goudbruin in. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de rog over de borden, serveer met de geroosterde venkel en plukjes waterkers. Versier met een takje venkelgroen.