Recept
« Terug naar recepten
Rollade van konijn met avocadosalade
PT50M
Rollade van konijn met avocadosalade
Een heerlijk stukje vlees, kan zowel op de bbq als in de oven bereid worden.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
hln
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rollade van konijn met avocadosalade te bereiden
- Verhit de barbecue tot 200 °C.
Doe het gehakt en de ricotta in een mengkom. Hak de olijven fijn en meng ze onder het gehakt. Kruid met een snuif komijnpoeder, een beetje cayennepeper en zout.
Spreid de konijnenfilets open, met het dunne flapje buikvlees naar onderen. Kruid het vlees met wat versgemalen peper en zout.
Schep er de gehaktvulling op. Verdeel ze over de vier filets.
Rol de filets strak op. Verpak elke rollade in een vel aluminiumfolie en span de uiteinden aan tot een strakke worst.
Leg de rolladen op de hete barbecue (200 °C) en gaar ze gedurende ongeveer 15 minuten. Draai het vlees tussendoor eens om.
Verwijder de folie en leg de konijnrolladen op de rooster van de barbecue.
Geef ze aan alle kanten wat kleur.
Schil de rode ui en snij hem in fijne plakjes.
Snij de kerstomaten middendoor.
Snij de rijpe avocado's middendoor en verwijder de pit.
Haal er de schil af, en snij de helften in partjes.
Spoel de waterkers en het basilicum, en pluk de blaadjes wat los.
Schik de rode ui, de partjes avocado, kerstomaten en het groen op de borden, en sprenkel er wat olijfolie en balsamico over.
Snij de rolladen in plakken, en schik ze op de salade.
Tip:
Dit recept kan perfect in de oven in plaats van op de barbecue. Reken op 18 minuten, in een voorverwarmde oven van 200 °C. Haal er de folie af en grill de rolladen nog even voor wat kleur.