Recept
« Terug naar recepten
Rolletjes Gande Ham gevuld met kaas
PT15M
Rolletjes Gande Ham gevuld met kaas
Een heerlijk rolletjes gande ham gevuld met kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Amuse
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Van chefkok Peter Goosens, Hof van Cleve
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rolletjes Gande Ham gevuld met kaas te bereiden
Meng de kazen door elkaar.
Snij de basilicum, munt en de ui fijn en meng onder de kaas.
Voeg de gehakte peterslie toe en breng op smaak met peper en zout.
Leg huishoudfolie op je werkvlak. Leg 2 plakjes ham dakpansgewijs naast elkaar en schep er de kaasmengeling op. Rol dit zorgvuldig op tot een cilinder en rol het huishoudfolie er rond. Werk verder tot de ham op is.
Leg voor minstens 4 uur in de koelkast.
Snijd de cilinder in twee en schik de helften op een bord. Werk af met verse kruiden en een streepje olijfolie.
Voor een aperitiefhapje leg je een dun plakje op een toast of op een aperitief bordje.
Snij de basilicum, munt en de ui fijn en meng onder de kaas.
Voeg de gehakte peterslie toe en breng op smaak met peper en zout.
Leg huishoudfolie op je werkvlak. Leg 2 plakjes ham dakpansgewijs naast elkaar en schep er de kaasmengeling op. Rol dit zorgvuldig op tot een cilinder en rol het huishoudfolie er rond. Werk verder tot de ham op is.
Leg voor minstens 4 uur in de koelkast.
Snijd de cilinder in twee en schik de helften op een bord. Werk af met verse kruiden en een streepje olijfolie.
Voor een aperitiefhapje leg je een dun plakje op een toast of op een aperitief bordje.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jordyzuiddam zegt:
karola zegt: