Recept
« Terug naar recepten
Romige aardappel peer gratin
PT95M
Romige aardappel peer gratin
Een heerlijk romige aardappel peer gratin recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
95 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige aardappel peer gratin te bereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C. Knoflook met koksmes pletten. In pan met dikke bodem melk, slagroom, knoflook, mespunt nootmuskaat en zout en peper naar smaak tegen de kook aan brengen. Geheel 5 min. zachtjes laten trekken. Knoflook verwijderen. Peren en aardappels naar keuze schillen of schoonboenen. Peren halveren en klokhuis verwijderen. Aardappels en peren met kaasschaaf of in keukenmachine in dunne plakjes schaven. In ovenschaal lagen maken van plakjes aardappel, afgewisseld met in totaal 2 lagen peer. Roommengsel in ovenschaal schenken en deze even ronddraaien zodat room evenredig verdeeld is. Kaas en boter in vlokjes erover verdelen. Schaal ca. 1 uur en 15 min. in midden van oven zetten, tot aardappels gaar zijn en kaas gesmolten en bruingekleurd is. Lekker bij wild en rosbief.
Corrie zegt: