Recept
« Terug naar recepten
Romige aspergesoep
PT30M
Romige aspergesoep
Een heerlijk romige aspergesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige aspergesoep te bereiden
1. Was de asperges, schil ze met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en snijd het onderste, stugge stuk (circa 3 cm) eraf. Snijd de kopjes van de asperges en snijd de asperges in stukken. Pel en snipper de sjalotten.
2. Verhit de boter en fruit de sjalotten met de aspergestukken circa 2 minuten. Schep de bloem erdoor en bak nog circa 2 minuten. Voeg de bouillon toe en kook de asperges in 12-15 minuten gaar.
3. Pureer de soep en breng op smaak met zout, peper en een mespunt nootmuskaat. Voeg de aspergekopjes toe en kook de soep nog circa 5 minuten.
4. Klop de eidooiers met de slagroom los. Schenk het room- mengsel al roerende in de pan. Roer voorzichtig en laat de soep op heel laag vuur binden. Laat de soep niet meer koken.
2. Verhit de boter en fruit de sjalotten met de aspergestukken circa 2 minuten. Schep de bloem erdoor en bak nog circa 2 minuten. Voeg de bouillon toe en kook de asperges in 12-15 minuten gaar.
3. Pureer de soep en breng op smaak met zout, peper en een mespunt nootmuskaat. Voeg de aspergekopjes toe en kook de soep nog circa 5 minuten.
4. Klop de eidooiers met de slagroom los. Schenk het room- mengsel al roerende in de pan. Roer voorzichtig en laat de soep op heel laag vuur binden. Laat de soep niet meer koken.