Recept
« Terug naar recepten
Romige aspergesoep met garnalen en krab
PT45M
Romige aspergesoep met garnalen en krab
Een heerlijk romige aspergesoep met garnalen en krab recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige aspergesoep met garnalen en krab te bereiden
De krab laten uitlekken.
Van de asperges de kopjes afsnijden(indien vers gaar maken en apart houden voor de garnering).
vervolgens op de bekende manier schillen en op het schillenbed in water gaar laten worden.
Vocht en asperges in de blender doen, pureren en daarna door een zeef wrijven.
Daarna tot 2,5 liter aanvullen met de bouillon en aan de kook brengen.
Vervolgens de sherry, cognac, room en krab toevoegen.
Afbinden met maizena tot een licht gebonden soep.
Garnalen afspoelen en op de verwarmde borden verdelen met de aspergepunten er omheen.
Soep opscheppen en er wat peterselie op strooien.
Kaasstengels erbij serveren.
Van de asperges de kopjes afsnijden(indien vers gaar maken en apart houden voor de garnering).
vervolgens op de bekende manier schillen en op het schillenbed in water gaar laten worden.
Vocht en asperges in de blender doen, pureren en daarna door een zeef wrijven.
Daarna tot 2,5 liter aanvullen met de bouillon en aan de kook brengen.
Vervolgens de sherry, cognac, room en krab toevoegen.
Afbinden met maizena tot een licht gebonden soep.
Garnalen afspoelen en op de verwarmde borden verdelen met de aspergepunten er omheen.
Soep opscheppen en er wat peterselie op strooien.
Kaasstengels erbij serveren.