Recept
« Terug naar recepten
Romige bloemkoolsoep met gerookte zalm
PT20M
Romige bloemkoolsoep met gerookte zalm
Een heerlijk romige bloemkoolsoep met gerookte zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige bloemkoolsoep met gerookte zalm te bereiden
Was de bloemkool. Snij de zalm in smalle reepjes.
Bereidingswijze
Verhit de boter en bak de bloemkool hierin ± 2-3 minuten op zacht vuur . Voeg de bouillon en de witte wijn toe en breng alles aan de kook. 6-8 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is. Pureren en slagroom toevoegen. Op smaak maken met zout, peper en nootmuskaat. In koppen schenken en garneren met de gerookte zalm.
Serveertips
De soep is redelijk zwaar als onderdeel van een dinertje. Ik heb deze opgediend in cappuccinokopjes. Dat was heerlijk en net genoeg.
Bereidingswijze
Verhit de boter en bak de bloemkool hierin ± 2-3 minuten op zacht vuur . Voeg de bouillon en de witte wijn toe en breng alles aan de kook. 6-8 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is. Pureren en slagroom toevoegen. Op smaak maken met zout, peper en nootmuskaat. In koppen schenken en garneren met de gerookte zalm.
Serveertips
De soep is redelijk zwaar als onderdeel van een dinertje. Ik heb deze opgediend in cappuccinokopjes. Dat was heerlijk en net genoeg.