Recept
« Terug naar recepten
romige courgettesoep
PT40M
romige courgettesoep
Een heerlijk romige courgettesoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
soepenboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe romige courgettesoep te bereiden
Snijd de uiteinden van de courgettes,snijd de courgettes in stukken en kook ze gedurende 20 minuten in ongeveer 1/2 liter bouillon met 1 teentje knoflook,1/2 in plakjes gesneden ui en wat zout.Snijd ondertussen de aubergine in blokjes en bak deze in olie met gehakte knoflook en peterselie,zout en peper.Zodra de courgettes gaar zijn,pureet u ze tot een romige soep.verwarm de courgettesoep en voeg de melk toe.Serveer de soep gegarneerd met blokjes aubergine,basilicum en krokante stukjes geroosterd brood.