Recept
« Terug naar recepten
Romige kerriesoep met kip
PT10M
Romige kerriesoep met kip
Een heerlijk romige kerriesoep met kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
miriam .........
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
gezonde soeprecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige kerriesoep met kip te bereiden
Zet een pan op het vuur met een klontje boter.
De ui pellen en snipperen.
Fruit de ui in de pan met het kerriepoeder en de cayennepeper. Voeg nu de bloem toe en blijf flink roeren tot de bloem gaar is.
Voeg nu heel langzaam een beetje bouillon toe en blijf goed roeren, later de rest van de bouillon toevoegen.
Laat de soep ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken.
Nu de kookroom toevoegen en nog heel even laten doorwarmen.
Eventueel op smaak brengen met extra peper en zout.
Ondertussen de flinterdunne kipfilet in reepjes snijden, een klein beetje apart houden om mee te garneren.
In elke soepkom leg je onderin een beetje kipfilet.
Soep in de kom doen.
Garneren met een plukje kipfilet bovenop.
Philip Verkooij zegt: