KookJij

Romige kipfilets en aardappeltaartjes

Een heerlijk romige kipfilets en aardappeltaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 160 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige kipfilets en aardappeltaartjes te bereiden

Kook de aardappels in kokend water met zout in ± 20 min. gaar.
Kook de haricots verts in kokend water met zout in ± 5 min. beetgaar.
Spoel ze koud onder stromend water en laat ze uitlekken.
Bak in 2 el. olie in een koekenpan 1 geperste teen knoflook ± 1 min. zachtjes.
Voeg de paprikareepjes toe en roerbak ze 4-5 min, tot ze zacht zijn.
Schep de boontjes en Provençaalse kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
Voeg 3 el. olie en de slagroom toe.
Roer alles tot een smeuïge puree en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Klop de eieren erdoor.
Vet de muffinvorm in met olie en vul de holtes met de puree.
Schep het groentemengsel erop.
Bak de aardappeltaartjes in de oven in ± 20 min. goudbruin.
Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Snijd de Mozzarella elk in 4 plakken en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Boen de sinaasappels schoon en droog ze.
Snijd 2 sinaasappels elk in 4 plakken (gooi de kapjes weg) en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Rasp van de andere sinaasappels het oranje deel van de schil en pers de sinaasappels uit.
Breng in een pan het sinaasappelsap, de helft van het sinaasappelraspsel en de gevogeltefond aan de kook en kook het vocht tot de helft in.
Voeg de slagroom toe en kook alles in tot een romige saus.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de overige geperste teen knoflook, lenteui en basilicum met de rest van het sinaasappelraspsel. Snijd de kipfilets overlangs bijna helemaal door (laat tot op 1 cm van de rand intact).
Vouw ze open en wrijf ze in met zout en peper.
Verdeel het basilicummengsel over één helft van de filets, laat een rand van ± 1 cm onbedekt.
Vouw de filets dicht en druk ze goed aan.
Leg de kipfilets naast elkaar in een ovenschaal. Schenk de roomsaus erover en leg op elke filet een plak mozzarella en een plak sinaasappel.
Bestrooi de sinaasappel heel dun met suiker.
Zet de schaal in het midden van de oven en bak de kipfilets in ± 45 min. gaar.
Neem de kip uit de oven en dek af met aluminiumfolie.
Laat intussen de aardappeltaartjes op kamertemperatuur komen.
Schakel de oven op 200°C en verwarm de taartjes 5-8 min. in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jose

jose zegt:
Bertal,
Bedankt voor de tip!
M.v.g. Jose:p
bertal

bertal zegt:
jose,
Je kan het weglaten daar mozarella eigenlijk geen of weinig smaak heeft, of vervangen door hele jonge Goudse kaas, succes:);)m.v.g. Bert
bertal

bertal zegt:
kittydansen,
Zeker proberen heerlijk gerecht, succes:);)
m.v.g. Bert Allers
kittydansen

kittydansen zegt:
Ziet er goed uit, ga ik belist proberen.
Groeten Kitty
jose

jose zegt:
Bert, Kan ik in plaats van mozarella ook een ander soort kaas nemen?
Groet, Jose:)