Recept
« Terug naar recepten
Romige pompoensoep met bacon
PT40M
Romige pompoensoep met bacon
Een aanrader
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Boekje Amusesoepjes verkrijgbaar bij www.kookwinkel.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige pompoensoep met bacon te bereiden
Was de schil van de pompoen en veeg hem schoon. Snijd de pompoen met schil in stukjes. (gebruik daar wel een stevig mes voor omdat de schil van deze pompoensoort erg hard is. Tijden het koken wordt de schil heerlijk zacht.)
Verwijder de pitten.
Pel de uien en snipper ze. Fruit de ui een paar minuten in de olijfolie.
Voeg de stukken pompoen en het water toe. Breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook. Draai dan het vuur lager en laat ongeveer 20 minuten sudderen tot de stukken pompoen net mooi gaar zijn.
Bak intussen de plakjes bacon in een klein beetje olijfolie tot ze gaar en krokant zijn. Leg ze weg.
Neem de soep van het vuur en draai met behulp van een staafmixer tot een gladde puree. Roer er de slagroom door. Breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat en eventueel wat peper en zout.
Breek de bacon in stukjes en verdeel ze over de gevulde soepborden.
Verwijder de pitten.
Pel de uien en snipper ze. Fruit de ui een paar minuten in de olijfolie.
Voeg de stukken pompoen en het water toe. Breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook. Draai dan het vuur lager en laat ongeveer 20 minuten sudderen tot de stukken pompoen net mooi gaar zijn.
Bak intussen de plakjes bacon in een klein beetje olijfolie tot ze gaar en krokant zijn. Leg ze weg.
Neem de soep van het vuur en draai met behulp van een staafmixer tot een gladde puree. Roer er de slagroom door. Breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat en eventueel wat peper en zout.
Breek de bacon in stukjes en verdeel ze over de gevulde soepborden.
Anna zegt:
De schil van deze pompoen is super zacht na het sudderen. Enne, griesmeel is toch niets mis mee? (Vooral als pudding met tutti frutti ;)