Recept
« Terug naar recepten
Romige pompoensoep
PT40M
Romige pompoensoep
Een heerlijk romige pompoensoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maria van Kooyk
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Maria van Kooyk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige pompoensoep te bereiden
In de opgewarmde olie fruit je de gehakte ui, daarna voeg je de in stukken gesneden pompoen, aardappels en prei erbij. Laat de groenten een paar minuten aanstoven, maar laat ze niet teveel kleuren. Je giet het water erover met de bouillonblokjes en de inhoud van het blik gepelde tomaten en laat de soep een half uurtje zachtjes koken.
Je kan nu de soep mixen en de gehakte peterselie erdoor.
Daarna de crème fraîche erdoor roeren.
Je kan nu de soep mixen en de gehakte peterselie erdoor.
Daarna de crème fraîche erdoor roeren.