Recept
« Terug naar recepten
Romige zuurkool met blauwe forel
PT45M
Romige zuurkool met blauwe forel
Een heerlijk romige zuurkool met blauwe forel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige zuurkool met blauwe forel te bereiden
De ui snipperen en met de in stukjes gesneden gedroogde tomaat in voldoende olijfolie fruiten.
Zuurkool toevoegen en eventjes laten meefruiten.
De room met flink wat peper, paprika en komijn mengen en bij de zuurkool gieten.
Met het deksel op de pan 15 min. laten smoren.
Besprenkel de forel met wat (kruiden)azijn en pocheer ze in 6 á 7 min. in een zacht kokende visbouillon.
De kooktijd hangt af van de groottte van de forel.
De aangegeven tijd is voor een forel van ongeveer 150 gram.
Neem de forel uit de bouillon en laat deze op keukenpapier uitlekken.
Leg op ieder bord een deel van het zuurkoolmengsel en vlij de forel ernaast.
Giet er een straaltje gesmolten roomboter over en garneer met wat fijngesnipperde peterselie en een schijfje citroen.
Zuurkool toevoegen en eventjes laten meefruiten.
De room met flink wat peper, paprika en komijn mengen en bij de zuurkool gieten.
Met het deksel op de pan 15 min. laten smoren.
Besprenkel de forel met wat (kruiden)azijn en pocheer ze in 6 á 7 min. in een zacht kokende visbouillon.
De kooktijd hangt af van de groottte van de forel.
De aangegeven tijd is voor een forel van ongeveer 150 gram.
Neem de forel uit de bouillon en laat deze op keukenpapier uitlekken.
Leg op ieder bord een deel van het zuurkoolmengsel en vlij de forel ernaast.
Giet er een straaltje gesmolten roomboter over en garneer met wat fijngesnipperde peterselie en een schijfje citroen.