Recept
« Terug naar recepten
Roodbaars met witloof en gember
PT30M
Roodbaars met witloof en gember
Een heerlijk roodbaars met witloof en gember recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roodbaars met witloof en gember te bereiden
Snij het witloof in grove stukken en stoof het 3 minuten in olijfolie. Voeg de gember toe en laat terug 3 minuten stoven. Voeg enkele druppels balsamico-azijn toe en laat gaar stoven. Meng de honing eronder en breng op smaak met peper en zout.
Kook de krielaardappelen gaar, laat ze uitlekken en bak ze goudbruin.
Kruid de roodbaarsfilets, haal ze door de bloem en bak ze krokant in olijfolie.
Schik het witloof op het bord, leg de roodbaarsfilet erop en de krielaardappelen ernaast. Versier eventueel met reepjes geblancheerde prei, wortel en paprika en een half stronkje gestoofd witloof.
Kook de krielaardappelen gaar, laat ze uitlekken en bak ze goudbruin.
Kruid de roodbaarsfilets, haal ze door de bloem en bak ze krokant in olijfolie.
Schik het witloof op het bord, leg de roodbaarsfilet erop en de krielaardappelen ernaast. Versier eventueel met reepjes geblancheerde prei, wortel en paprika en een half stronkje gestoofd witloof.