Recept
« Terug naar recepten
Rosé gebakken duivenborst met spruiten (zie opm)
PT90M
Rosé gebakken duivenborst met spruiten (zie opm)
Een heerlijk rosé gebakken duivenborst met spruiten (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rosé gebakken duivenborst met spruiten (zie opm) te bereiden
Bestrooi de duivenborsten met zout en peper en bak ze in hete boter bruin, ca 2 minuten aan elke kant.
Houd ze warm tot gebruik.
Portsaus:
Kook de rode port tot 1/3 in en voeg de wildfond toe.
Breng alles aan de kook en draai de vlam laag.
Bind de saus door beetje bij beetje de harde boter erdoor kloppen.
Pas op: als de saus boven het kookpunt komt verliest de saus de binding.
Stoofperen:
Breng alle ingrediënten samen aan de kook en laat de stoofperen op een laag vuur in ca 1,5 uur gaar stoven
Houd ze warm tot gebruik.
Portsaus:
Kook de rode port tot 1/3 in en voeg de wildfond toe.
Breng alles aan de kook en draai de vlam laag.
Bind de saus door beetje bij beetje de harde boter erdoor kloppen.
Pas op: als de saus boven het kookpunt komt verliest de saus de binding.
Stoofperen:
Breng alle ingrediënten samen aan de kook en laat de stoofperen op een laag vuur in ca 1,5 uur gaar stoven