Recept
« Terug naar recepten
Rosti met spinazie,gepocheerde eieren en zalm
PT30M
Rosti met spinazie,gepocheerde eieren en zalm
Een heerlijk rosti met spinazie,gepocheerde eieren en zalm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rosti met spinazie,gepocheerde eieren en zalm te bereiden
schil de aardappelen en rasp ze grof in een keukenmachine of op een grove rasp.Schep er peper en zout naar smaak toe.Verhit in een ruime koekepan 2 el.olijfolie.Schep de geraspte aardappelen in 3 bergjes in de pan en druk ze plat tot rondjes van 8-10 cm. en bak ze op hoog vuur 6-8 min.knapperig bruin.Maak zo nog drie róstikoekjes.Breng intussen in een kleine pan ruim water met azijn en een 1/2 el.zout aan de kook.Breek een ei in een kopje en laat dit voorzichtig in het water glijden.Doe dit ook met het andere ei.Verwarm de eieren 3 min.tot het eiwit gestold is.Neem met een schuimspaan de eieren eruit en hou ze warm onder aluminiumfolie.Verhit 1 el.olie in een wok en bak de knoflook 1 min.Schep de spinazie in gedeelten erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken en laat het vocht verdampen.Breng de spinazie op smaak met peper en zout.Maak op twee borden torentjes van de r0sti,spinazie en zalm (afwisselend) en leg het ei erboven op.