Recept
« Terug naar recepten
Rösti van wittekool
PT30M
Rösti van wittekool
Een heerlijk rösti van wittekool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rösti van wittekool te bereiden
1. Kook de aardappelen gaar in de schil en pel ze. Snij de kool in dunne reepjes en laat ze 3 minuten blancheren. Pureer intussen de aardappelen met de boter en kruid ze met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de gare kool door.
2. Vorm 8 ronde koekjes en wentel ze door de bloem. Leg ze voorzichtig in een pan met bakboter en bak ze aan beide kanten goudbruin.
3. Laat de koekjes uitlekken op een stukje keukenpapier.
2. Vorm 8 ronde koekjes en wentel ze door de bloem. Leg ze voorzichtig in een pan met bakboter en bak ze aan beide kanten goudbruin.
3. Laat de koekjes uitlekken op een stukje keukenpapier.