Recept
« Terug naar recepten
Roti met kip massala, aardappels en kouseband
PT120M
Roti met kip massala, aardappels en kouseband
Een heerlijk roti met kip massala, aardappels en kouseband recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roti met kip massala, aardappels en kouseband te bereiden
Deeg
Kneed het meel met het water tot een luchtige deegbol.
Smeer er een beetje olie op en laat het minimaal een uur rijzen onder een schone theedoek
Vulling
Kook de gele erwten in ruim water tot ze beetgaar zijn
Giet het water af en laat de erwten goed uitlekken in een vergiet
Maal de erwten fijn in de keukenmachine.
Doe de gemalen erwten in de wok en doe de knoflook, zout en komijn erbij.
Bak de erwten helemaal droog, terwijl je deze steeds omschept (niet laten aanbranden!)
Laat het erwtenmeel afkoelen
Vullen
De grootte van de roti is afhankelijk van de grootte van je koekepan. Voor een grote koekepan kun je van het deeg balletjes maken ter grootte van een tennisbal.
Druk het eerste balletje een beetje plat
Maak van je hand een kommetje en leg het deeg in die hand.
Met de andere hand doe je een schep erwtenmeel in het midden van het deeg
Vouw het deeg dicht, met de vulling erin. Druk de randen goed tegen elkaar, zodat het niet gemakkelijk open kan springen. De deegbal is nu een gevulde deegbal.
Herhaal dit voor alle deegballetjes
Rollen
Maak je aanrecht schoon en droog.
Strooi wat meel over het aanrecht en leg daar de gevulde deegbal op.
Rol de deegbal uit met de deegroller tot het een platte ronde pannenkoek is. Draai tijdens het rollen de roti een aantal keer om, zodat het niet tegen het aanrecht gaat plakken.
Bakken
Maak in een kommetje een mengsel van vloeibare boter en een scheutje olie.
Verhit de pan
Smeer de bodem van de koekenpan met een kwastje in met boter.
Leg de roti in de pan en smeer de bovenkant met het kwastje in met boter
Als de onderkant goudbruin is, draai je de roti om en je bakt die kant ook goudbruin.
Haal de roti uit de pan en smeer de bodem opnieuw in voor de volgende roti.
Schil intussentijd de aardappelen voor de kip massala. Snijd de aardappelen in stukken. De kouseband in stukjes van ca. 4 cm snijden. Witte kool en kipfilet in reepjes snijden. Olie opwarmen en daarin toevoegen de versnipperde ui, peper, knoflook en kipfilet. Bakken tot het vlees gaar wordt. Voeg daarbij toe de massala, tomatenpuree en de aji-no-moto en een paar minuten meebakken. De aardappelen, kouseband en witte kool toevoegen en het geheel goed omscheppen. Na ca. 3 minuten het water, bouillonblokje(s) en daarna de eieren erbij doen en zachtjes laten koken, totdat de jus de gewenste dikte heeft. Vuur uitdoen en pan bedekken met schaal.
Kneed het meel met het water tot een luchtige deegbol.
Smeer er een beetje olie op en laat het minimaal een uur rijzen onder een schone theedoek
Vulling
Kook de gele erwten in ruim water tot ze beetgaar zijn
Giet het water af en laat de erwten goed uitlekken in een vergiet
Maal de erwten fijn in de keukenmachine.
Doe de gemalen erwten in de wok en doe de knoflook, zout en komijn erbij.
Bak de erwten helemaal droog, terwijl je deze steeds omschept (niet laten aanbranden!)
Laat het erwtenmeel afkoelen
Vullen
De grootte van de roti is afhankelijk van de grootte van je koekepan. Voor een grote koekepan kun je van het deeg balletjes maken ter grootte van een tennisbal.
Druk het eerste balletje een beetje plat
Maak van je hand een kommetje en leg het deeg in die hand.
Met de andere hand doe je een schep erwtenmeel in het midden van het deeg
Vouw het deeg dicht, met de vulling erin. Druk de randen goed tegen elkaar, zodat het niet gemakkelijk open kan springen. De deegbal is nu een gevulde deegbal.
Herhaal dit voor alle deegballetjes
Rollen
Maak je aanrecht schoon en droog.
Strooi wat meel over het aanrecht en leg daar de gevulde deegbal op.
Rol de deegbal uit met de deegroller tot het een platte ronde pannenkoek is. Draai tijdens het rollen de roti een aantal keer om, zodat het niet tegen het aanrecht gaat plakken.
Bakken
Maak in een kommetje een mengsel van vloeibare boter en een scheutje olie.
Verhit de pan
Smeer de bodem van de koekenpan met een kwastje in met boter.
Leg de roti in de pan en smeer de bovenkant met het kwastje in met boter
Als de onderkant goudbruin is, draai je de roti om en je bakt die kant ook goudbruin.
Haal de roti uit de pan en smeer de bodem opnieuw in voor de volgende roti.
Schil intussentijd de aardappelen voor de kip massala. Snijd de aardappelen in stukken. De kouseband in stukjes van ca. 4 cm snijden. Witte kool en kipfilet in reepjes snijden. Olie opwarmen en daarin toevoegen de versnipperde ui, peper, knoflook en kipfilet. Bakken tot het vlees gaar wordt. Voeg daarbij toe de massala, tomatenpuree en de aji-no-moto en een paar minuten meebakken. De aardappelen, kouseband en witte kool toevoegen en het geheel goed omscheppen. Na ca. 3 minuten het water, bouillonblokje(s) en daarna de eieren erbij doen en zachtjes laten koken, totdat de jus de gewenste dikte heeft. Vuur uitdoen en pan bedekken met schaal.
W.Veen zegt: