Recept
« Terug naar recepten
Rozemarijnaardappels uit de oven
PT60M
Rozemarijnaardappels uit de oven
Een heerlijk rozemarijnaardappels uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tania
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rozemarijnaardappels uit de oven te bereiden
Was de aardappels en boen ze zo nodig schoon. Snijd in parten en spoel ze nog een keer goed af. Het knoflookteentje fijnhakken. Doe een scheutje olijfolie in de ovenschaal en kwast de schaal in zodat overal wat olie zit. het gehakte knoflookteentje uitsmeren op de bodem en de opstaande kanten. De aardappelpartjes in de schaal leggen en naar smaak zout erover strooien, ook de rozemarijn over de aardappels verdelen. Voordat je de schaal in de oven plaatst nog even de aardappels met rozemarijn goed omroeren (zodat zout en rozemarijn goed verdeeld zijn over de aardappels). Na 20 minuutjes even de aardappels omroeren. Hetzelfde doen na 35 minuutjes.
Afhankelijk van soort gebruikte aardappels moet je zelf even bekijken hoe lang de aardappeltjes nog in de oven moeten staan.
Afhankelijk van soort gebruikte aardappels moet je zelf even bekijken hoe lang de aardappeltjes nog in de oven moeten staan.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marijnissen zegt:
marijnissen zegt:
feyenoordmama zegt:
om het feestelijker te maken had ik van die mini afrikaanse aardappeljes genomen gewoon van kleur en zwarte met en paarse kern.
heel mooi en lekker bovendien.:p
lotte1 zegt:
Kris Bels zegt: