Recept
« Terug naar recepten
Rozenboter
PT10M
Rozenboter
Een heerlijk rozenboter recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rozenboter te bereiden
Roer de roomboter glad. Pel het sjalotje en snipper deze heel fijn. Roer het sjalotje met de peper en zout door de boter. Voeg als laatste 2 eetlepels rozen olijfolie toe. Proef de boter en voeg naar smaak extra rozenolie toe. Roer het mengsel goed door elkaar. Schep de boter in de lengte op een stuk bakpapier en vorm met behulp van het papier een rol rozenboter. Laat dit opstijven in de koelkast. Snijd er voor serveren steeds plakjes vanaf. Heerlijk op fornelli toast!