Recept
« Terug naar recepten
Runder Rollade op z'n Italiaans
PT180M
Runder Rollade op z'n Italiaans
Maak ook eens zelf een rollade.Het lijkt moeilijker dan het is.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runder Rollade op z'n Italiaans te bereiden
- Maak een mengsel van het tomatenconcentraat ,zout,peper,kaas,stukjes olijf,oregano en knoflook.
- Leg het stuk vlees op de werkbank en sla ietsje plat met de achterkant van een pan.
- Smeer het vlees in met het tomaten concentraat -mengsel en bedek met de basilicumblaadjes.
- Rol het stuk vlees op tot een rollade en zet het vast met rollade touw
- Zet het vlees 90 minuten in de ijskast .
- Smelt de olijfolie en de boter samen in de pan met dikke bodem en maak goed heet.
- Bak hierin aan alle kanten de rollade aan en leg dan het vlees op een bord.
- Voeg aan het bakvet de wijn toe en breng aan de kook.
- Leg hierin weer terug het vlees met het deksel schuin op de pan en braad het vlees gedurende 45 minuten aan alle kanten mooi op kleur. (dus regelmatig draaien en omkeren)
- Leg het stuk vlees in een stuk alu-folie gedurende minstens 10 minuten rusten.
- Doe intussen bij het bakvet met wijn het tomatensap en breng dit weer aan de kook.Breng op smaak met peper,zout en basilicum blad en giet de jus in een jus kom.
- Het vlees snijden in dunne plakken
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een stevige rode wijn.