Recept
« Terug naar recepten
Rundersateetje met tomatensaus
PT45M
Rundersateetje met tomatensaus
Een heerlijk rundersateetje met tomatensaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Rundersateetje met tomatensaus te bereiden
1. Dompel voor de saus de tomaten 10 seconden in kokend water en laat ze meteen schrikken in koud water. Pel ze, ontpit ze en hak ze fijn. Pel en hak de knoflook.
2. Stoof de tomaten en de knoflook 10 minuten in wat olie. Pureer en roer er de suiker door. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
3. Schil en hak de gember. Pel en snipper de uien. Stoof ze samen met de gember in wat olie.
4. Vermeng het gehakt met de gestoofde uien, de eidooiers, de peterselie, de kerrie en de chilipeper. Kruid naar smaak met peper en zout.
5. Vorm 24 worstjes van het mengsel en prik ze op het citroengras. Bestrijk ze met olie en rooster ze rondom goudbruin. Bedrup de rundersateetjes voor het serveren met limoensap.
2. Stoof de tomaten en de knoflook 10 minuten in wat olie. Pureer en roer er de suiker door. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
3. Schil en hak de gember. Pel en snipper de uien. Stoof ze samen met de gember in wat olie.
4. Vermeng het gehakt met de gestoofde uien, de eidooiers, de peterselie, de kerrie en de chilipeper. Kruid naar smaak met peper en zout.
5. Vorm 24 worstjes van het mengsel en prik ze op het citroengras. Bestrijk ze met olie en rooster ze rondom goudbruin. Bedrup de rundersateetjes voor het serveren met limoensap.
ed den hartog zegt: