KookJij

Runderstoofpot uit Beieren

Elk land heeft zo z'n kenmerkende stoofpot. Zo ook Duitsland. Alle regio's vertonen de eigen smaken en de Beierse heeft veel weg van ons Limburgs Zoervleis.
Recept van:
Bereidingstijd: 4620 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Kennis uit München
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Runderstoofpot uit Beieren te bereiden

1).Maak een marinade van ui, knoflook, citroenschil, kruidnagel en laurierblad in een oplossing van 1/2 water en 1/2 azijn.
2).Leg het vlees in de marinade en zorg dat het volledig onder staat. Zet in de koelkast gedurende drie dagen en keer het vlees zo nu en dan om.
3).Haal vervolgens het vlees uit de marinade en dep het vlees goed droog.
4).Pak het stuk vlees goed in met de plakjes spek (zet zo nodig vast met prikkers of met touw.)
5).Bak het vlees op vrij hoog vuur, zodat het pakketje aan alle zijden gekleurd is.
6).Voeg dan zoveel van de gebruikte marinade toe, totdat het vlees voor de helft wordt bedekt.
7).Doe wortel dan op het vlees en bedek met de gesnipperde peterselie en breng aan de kook.
8).Doe het deksel op de pan en zet in de oven voor 4 uur.
9).Kijk zo nu en dan of het vocht niet te veel verdampt en in dat geval vul dat dan aan met de bouillon.
Keer het vlees zo nu en dan om.
10).Wanneer het vlees dan gaar is dan laten we het buiten de oven in de pan wat afkoelen en daarna wordt het in plakken gesneden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er rijst of purée bij en als groente bv. rode kool, of een andere koolsoort.
We drinken hierbij een stevige rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst