Recept
« Terug naar recepten
Runderstoofschotel op zijn Thais
PT240M
Runderstoofschotel op zijn Thais
Een heerlijk runderstoofschotel op zijn thais recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderstoofschotel op zijn Thais te bereiden
1).In een vijzel met stamper of in een keukenmachine de lomboks, sjalotten, knoflook, sereh, gemberwortel, kunyit en trassie tot een homogene pasta maken.
2).Verhit de olie in de grote pan en fruit daarin aan de kruidenpasta, tot hij goed en wel de aroma's laat vliegen.
3).Doe er dan de kokosmelk bij en roer tot de olie vrij komt.
4).Dan gaat het vlees er bij, de ketjap en de Nam Prik Pao.
Blijf dit mengsel met een houten lepel goed in beweging houden tot het vlees aan alle kanten is gebruind.
5).Doe er dan de bouillon bij en breng aan de kook.
6).Dit geheel met deksel toe 150 minuten zachtjes laten smoren. Het vlees moet dan boterzacht zijn.
7).Nu gaan de worteltjes er bij en de de sjalotten en de blaadjes poeroet met het limoensap.
8).Wanneer de wortels zacht zijn geworden, is het gerecht klaar om uitgeserveerd te worden.
2).Verhit de olie in de grote pan en fruit daarin aan de kruidenpasta, tot hij goed en wel de aroma's laat vliegen.
3).Doe er dan de kokosmelk bij en roer tot de olie vrij komt.
4).Dan gaat het vlees er bij, de ketjap en de Nam Prik Pao.
Blijf dit mengsel met een houten lepel goed in beweging houden tot het vlees aan alle kanten is gebruind.
5).Doe er dan de bouillon bij en breng aan de kook.
6).Dit geheel met deksel toe 150 minuten zachtjes laten smoren. Het vlees moet dan boterzacht zijn.
7).Nu gaan de worteltjes er bij en de de sjalotten en de blaadjes poeroet met het limoensap.
8).Wanneer de wortels zacht zijn geworden, is het gerecht klaar om uitgeserveerd te worden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er (pandan of jasmijn) rijst bij en verdeel dan de stoof over de borden. Bestrooi met gesnipperd korianderblad en basilicumblad.