KookJij

Rundertong in Maderasaus

Een heerlijk rundertong in maderasaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundertong in Maderasaus te bereiden

Zet de ontdooide of liever nog de verse rundertong op. laat deze 2½ tot 3 uur zacht koken (trekken) met de ½ dessertlepel zout. Voeg ook al de 5 blaadjes laurier,
de selderijschijf met selderijgroen, de grof gesneden prei en de grof gesneden winterwortel toe.

Na een uur of drie de rundertong heet pellen (dus het tongvel er af halen) en de bouillon zeven,
dan de tong weer terug in de hete bouillon.

De saus:
De 200gram boter in de pan en de 2 eetlepels bloem erbijroerend verhitten daarna als de boter goed gesmolten en vermengd is met de bloem beetje bij beetje de hete rundertong bouillon toevoegen tot de saus een vrij dikke pap geworden is. Als laatste de ½citroensap, lepel suiker, madera scheut, champignonschijfjes en peper naar smaak er door roeren.

Voor het opdienen de tong in schijven (± 1½cm dik)snijden en opdienen met de saus.

Mijn kookverhaal (Smokey Bear)

Ook dit recept is van oorsprong weer uit de boeren NRW keuken

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

karel kentgens

karel kentgens zegt:
Ongeveer het recept van onze tante Nel uit Bussel. Puur en lekker met witlof in de oven en aardappelpuree. Of boontjes.
Eerst de tong een uur laten weken in koud water. Daarna even koken. Afgieten en opnieuw opzetten met koud water, prei, wortel, laurier en blikje tomaten puree.
3 uur zachtjes laten sudderen. Daarna saus maken van bouillon met madera of port.
Eet smakelijk!! Goed voor te bereiden, zelfs een dag te voren. Nog lekkerder
schaas

schaas zegt:
ik ga dit recept uitvoeren en je hoort daarna mijn reactie. alvast bedankt voor het recept
smokey

smokey zegt:
Dank je Hr of Mv Schaas:)
Schaas

Schaas zegt:
Dit recept ziet er erg smakelijk uit.
Bedankt