Recept
« Terug naar recepten
Rundertong in Maderasaus
PT240M
Rundertong in Maderasaus
Een heerlijk rundertong in maderasaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Smokey Bear
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundertong in Maderasaus te bereiden
Zet de ontdooide of liever nog de verse rundertong op. laat deze 2½ tot 3 uur zacht koken (trekken) met de ½ dessertlepel zout. Voeg ook al de 5 blaadjes laurier,
de selderijschijf met selderijgroen, de grof gesneden prei en de grof gesneden winterwortel toe.
Na een uur of drie de rundertong heet pellen (dus het tongvel er af halen) en de bouillon zeven,
dan de tong weer terug in de hete bouillon.
De saus:
De 200gram boter in de pan en de 2 eetlepels bloem erbijroerend verhitten daarna als de boter goed gesmolten en vermengd is met de bloem beetje bij beetje de hete rundertong bouillon toevoegen tot de saus een vrij dikke pap geworden is. Als laatste de ½citroensap, lepel suiker, madera scheut, champignonschijfjes en peper naar smaak er door roeren.
Voor het opdienen de tong in schijven (± 1½cm dik)snijden en opdienen met de saus.
de selderijschijf met selderijgroen, de grof gesneden prei en de grof gesneden winterwortel toe.
Na een uur of drie de rundertong heet pellen (dus het tongvel er af halen) en de bouillon zeven,
dan de tong weer terug in de hete bouillon.
De saus:
De 200gram boter in de pan en de 2 eetlepels bloem erbijroerend verhitten daarna als de boter goed gesmolten en vermengd is met de bloem beetje bij beetje de hete rundertong bouillon toevoegen tot de saus een vrij dikke pap geworden is. Als laatste de ½citroensap, lepel suiker, madera scheut, champignonschijfjes en peper naar smaak er door roeren.
Voor het opdienen de tong in schijven (± 1½cm dik)snijden en opdienen met de saus.
Mijn kookverhaal (Smokey Bear)
Ook dit recept is van oorsprong weer uit de boeren NRW keuken
karel kentgens zegt:
Eerst de tong een uur laten weken in koud water. Daarna even koken. Afgieten en opnieuw opzetten met koud water, prei, wortel, laurier en blikje tomaten puree.
3 uur zachtjes laten sudderen. Daarna saus maken van bouillon met madera of port.
Eet smakelijk!! Goed voor te bereiden, zelfs een dag te voren. Nog lekkerder