DIEN OP:
De vleespasteitjes kunnen warm en koud worden gegeten.
Alls voorafje, borrelhappje, snackje, enz..
Recept
« Terug naar recepten
Rundvlees empanadas
PT50M
Rundvlees empanadas
Een heerlijk rundvlees empanadas recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundvlees empanadas te bereiden
1).Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 40 bij 50 cm, ongeveer 3 mm dik en steek uit 12 rondjes van 12 cm doorsnee. Bewaar die rondjes tussen 2 vochtige theedoeken.
2).Zet alle ingrediënten klaar voor gebruik.
3).Verhit boter en olie in een flinke braadpan met dikke bodem.
4).Fruit uien aan tot ze glazig worden en doe dan de knoflook en de kruiden er bij en laat die onder roeren even mee fruiten.
5).Dan het vlees er bij, dat om en om bruin wordt gebakken.
6).Dan gaan de krenten/rozijnen er bij.
7).Het geheel op smaak brengen met peper en zout.
8).Inhoud van pan in 12 gelijke porties verdelen.
9).Op alle 12 rondjes een gelijke hoeveelheid vleesmengsel leggen + 1/4 ei + 2 x 1/2 olijf.
10).Alle randen van de rondjes met eiwit bestrijken en dichtklappen, zodat we "halve maantjes" krijgen. anden goed op elkaar drukken.
11).Alle "halve maantjes" op een ingevet stuk bakpapier leggen waarmee we het ovenblik bekleed hebben.
12).Deze empanadas (=vleespasteitjes) gaan 15-20 minuten in de oven en daarna kunnen ze er uit.
2).Zet alle ingrediënten klaar voor gebruik.
3).Verhit boter en olie in een flinke braadpan met dikke bodem.
4).Fruit uien aan tot ze glazig worden en doe dan de knoflook en de kruiden er bij en laat die onder roeren even mee fruiten.
5).Dan het vlees er bij, dat om en om bruin wordt gebakken.
6).Dan gaan de krenten/rozijnen er bij.
7).Het geheel op smaak brengen met peper en zout.
8).Inhoud van pan in 12 gelijke porties verdelen.
9).Op alle 12 rondjes een gelijke hoeveelheid vleesmengsel leggen + 1/4 ei + 2 x 1/2 olijf.
10).Alle randen van de rondjes met eiwit bestrijken en dichtklappen, zodat we "halve maantjes" krijgen. anden goed op elkaar drukken.
11).Alle "halve maantjes" op een ingevet stuk bakpapier leggen waarmee we het ovenblik bekleed hebben.
12).Deze empanadas (=vleespasteitjes) gaan 15-20 minuten in de oven en daarna kunnen ze er uit.
liesbeth zegt:
Lekkere combinatie, rozijntjes met gekookt ei bij vleesgerecht ín pasteitje. pittig/zoet.