*Dien op in voorverwarmde diepe borden met aardappel puree en bv rode kool of spercieboontjes.
Of dien het op als bijgerecht voor de een of andere stamppot
Bestrooi het gerecht met de fijngehakte peterselie
Recept
« Terug naar recepten
Rundvlees Oude Stijl met Paddestoelen
PT210M
Rundvlees Oude Stijl met Paddestoelen
Een heerlijk rundvlees oude stijl met paddestoelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundvlees Oude Stijl met Paddestoelen te bereiden
*Snijd het vlees in grote dobbelstenen en strooi er zout en
peper uit de molen naar behoefte op.Verwarm de olie en daarin de roomboter en wacht tot het schuim is verdwenen.
Bak ui en knoflook glazig en daarna het vlees mooi egaal bruin.Strooi de bloem er over uit en roer goed,gevolgd door paprikapoeder,suiker,kruidnagelen,kaneel,fijngestampte bouillon tabletten,laurierblaadjes,tomatenconcentraat en kruiden azijn.Roer dit goed door en voeg dan toe1 fles rode wijn en een halve liter water.Breng aan de kook,zet vuur laag en laat vervolgens onder zo nu en dan roeren 2 1/2 uur sudderen met deksel op de pan.Doe dan de paddestoelen in de pan er bij en laat nog eens 1/2 sudderen zonder deksel,onder zo nu en dan roeren.
peper uit de molen naar behoefte op.Verwarm de olie en daarin de roomboter en wacht tot het schuim is verdwenen.
Bak ui en knoflook glazig en daarna het vlees mooi egaal bruin.Strooi de bloem er over uit en roer goed,gevolgd door paprikapoeder,suiker,kruidnagelen,kaneel,fijngestampte bouillon tabletten,laurierblaadjes,tomatenconcentraat en kruiden azijn.Roer dit goed door en voeg dan toe1 fles rode wijn en een halve liter water.Breng aan de kook,zet vuur laag en laat vervolgens onder zo nu en dan roeren 2 1/2 uur sudderen met deksel op de pan.Doe dan de paddestoelen in de pan er bij en laat nog eens 1/2 sudderen zonder deksel,onder zo nu en dan roeren.