Recept
« Terug naar recepten
Rundvlees roerbakken
PT45M
Rundvlees roerbakken
Een heerlijk rundvlees roerbakken recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
mijn moeder
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundvlees roerbakken te bereiden
Snijd de runderentrecote in reepjes en laat deze afgedekt op kamertemperatuur komen.
Was de worteltjes en snijd in plakjes. Snijd de broccoli in roosjes en was ze. Blancheer de groenten in kokend water met wat zout.
Snijd het pepertje overlangs door, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes.
Pel en snipper de knoflook.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een wok. Voeg de knoflook en de peper toe.
Roerbak 1 minuut. Voeg de broccoli en de wortelplakjes toe.
Roerbak gedurende 2 minuten. Voeg de runderentrecotereepjes toe en roerbak alles nog 4 minuten.
Voeg de Hoisinsaus en de ketjap toe. Laat alles nog 1 minuut bakken.
Schep het vlees/groentenmengsel op de gekookte rijst en strooi er wat sesamzaad overheen.
Was de worteltjes en snijd in plakjes. Snijd de broccoli in roosjes en was ze. Blancheer de groenten in kokend water met wat zout.
Snijd het pepertje overlangs door, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes.
Pel en snipper de knoflook.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een wok. Voeg de knoflook en de peper toe.
Roerbak 1 minuut. Voeg de broccoli en de wortelplakjes toe.
Roerbak gedurende 2 minuten. Voeg de runderentrecotereepjes toe en roerbak alles nog 4 minuten.
Voeg de Hoisinsaus en de ketjap toe. Laat alles nog 1 minuut bakken.
Schep het vlees/groentenmengsel op de gekookte rijst en strooi er wat sesamzaad overheen.