Dien op in diepe borden, versierd met wat groene kruiden.
Geef er als optie bv een gebakken stuk chorizo worst bij.
Drink er een Australische Shiraz bij of een Duitse Spätburgunder
Recept
« Terug naar recepten
Rundvleesstoofpot met Linzen
PT150M
Rundvleesstoofpot met Linzen
Een heerlijk rundvleesstoofpot met linzen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A van der Hoeden
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundvleesstoofpot met Linzen te bereiden
-1).Zet de avond tevoren 2 koppen linzen in water te weken en laat ze de gehele nacht zo staan. Vernieuw 's ochtends het water en laat staan tot gebruik.
-2).Verhit in een grote pan met dikke bodem de rijstolie en bruneer hierin de brokken stoofvlees tot ze egaal bruin zijn.
-3).Doe er dan bij de uien, knoflook en selderi stelen en fruit die mee tot ze zacht zijn geworden.
-4).Nu gaan alle kruiden er in. Roer tot een walm van geuren vrijkomt.
-5).Nu gaan de wortels er bij, zoveel bouillon tot het geheel onder staat en dan nog het blik met gepelde tomaten. Breng dit aan de kook. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan en laat op laag vuur sudderen gedurende een uur.
-6).Nu gaan de linzen er bij, we brengen de inhoud weer aan de kook, doen het deksel weer op de pan en we laten het nog eens op laag vuur een 45 minuten doorsudderen
-2).Verhit in een grote pan met dikke bodem de rijstolie en bruneer hierin de brokken stoofvlees tot ze egaal bruin zijn.
-3).Doe er dan bij de uien, knoflook en selderi stelen en fruit die mee tot ze zacht zijn geworden.
-4).Nu gaan alle kruiden er in. Roer tot een walm van geuren vrijkomt.
-5).Nu gaan de wortels er bij, zoveel bouillon tot het geheel onder staat en dan nog het blik met gepelde tomaten. Breng dit aan de kook. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan en laat op laag vuur sudderen gedurende een uur.
-6).Nu gaan de linzen er bij, we brengen de inhoud weer aan de kook, doen het deksel weer op de pan en we laten het nog eens op laag vuur een 45 minuten doorsudderen
Jan A van der Hoeden zegt:
De linzen staan er nu bij, evenals de drank.