Recept
« Terug naar recepten
Saffraanrisotto met cava
PT45M
Saffraanrisotto met cava
Een heerlijk saffraanrisotto met cava recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saffraanrisotto met cava te bereiden
Breek de houtachtige uiteinden van de asperges. Snij de stengels in stukjes van zo'n 4 cm. Blancheer ze 2 minuten in licht gezouten kokend water en spoel meteen onder koud water.
2
Stoof de sjalot aan in een pan met dikke bodem, in 3 eetlepels boter. Voeg de rijst toe. Laat 2 minuten stoven en roer voortdurend. Blus met cava. Roer zachtjes om, tot al het vocht opgenomen is.
3
Doe de saffraandraadjes bij de bouillon. Giet een pollepel bouillon bij de rijst en roer tot die volledig is opgenomen. Gebruik zo alle bouillon op, tot de rijst gaar is. Haal de risotto van het vuur en roer er parmezaan, klontje boter en asperges door. Kruid met peper, peterselie en zout.
2
Stoof de sjalot aan in een pan met dikke bodem, in 3 eetlepels boter. Voeg de rijst toe. Laat 2 minuten stoven en roer voortdurend. Blus met cava. Roer zachtjes om, tot al het vocht opgenomen is.
3
Doe de saffraandraadjes bij de bouillon. Giet een pollepel bouillon bij de rijst en roer tot die volledig is opgenomen. Gebruik zo alle bouillon op, tot de rijst gaar is. Haal de risotto van het vuur en roer er parmezaan, klontje boter en asperges door. Kruid met peper, peterselie en zout.