KookJij

Sajoer Goedek van Boerenkool

Sajoer goedek is een mild gekruide kippensoep met als verrassing boerenkool erin.
Recept van:
Bereidingstijd: 135 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Tante Pau 1942
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sajoer Goedek van Boerenkool te bereiden

1).Maak de boemboe door de ingrediënten in de blender te draaien tot een gladde homogene massa.
2).Zet het water op met de kippendijen en breng het water aan de kook en laat dat 1 1/2 uur koken.
3).Haal de pan van het vuur en de kip uit de pan.
4).Na de kip ontveld en ontbeend te hebben, de kip in kleine stukjes snijden.
5).Doe de kleingesneden kip terug in de pan en botten en vel in de vuilnisbak (onze hond is stapel op kippenvel).
6).Fruit de uien en de knoflook aan in de olie en wanneer de uien zacht zijn geworden de boemboe er bij doen tot die enorm gaat geuren.
7).Dan gaat de boemboe massa in de grote pan, samen met de boerenkool en de santen.
8).Nog eens goed opkoken en de sajoer is klaar.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:
*Als soep: Doe er laksa in en geef in een soepbord.
Als bijgerecht: Geef er rijst bij en een vlees gerecht.
DRINKEN:
Warme thee,koud bier of een niet te droge witte wijn.



N.B.:Normaliter gaat er ipv boerenkool nangka (jackfruit) in

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Chris, Het makkelijkst is om een setje te hebben, dat je precies 3 cc, 5 cc, 8cc, 10 cc, 15 cc geeft. Dan zit je altijd goed en dat gaat ook lekker snel. Ga je het met gewichten precies doen, dan ben je veel meer tijd kwijt en dan voel ik me ook een halve apotheker. In de internationale keuken wordt het vaakst gewerkt met hoeveelheden, niet met gewichten.
Jan A.
chris

chris zegt:
Waarom niet in grammen genoemd als het een vaste stof betreft? En waarom dan ook niet het gewicht van de suiker i.p.v.1 eetlepel?
Anna

Anna zegt:
Beste Chris,
Op onze blog staat een nuttig artikel van Jan. Daar heb je vast iets aan.
http://www.kookjij.nl/blog/maten-en-gewichten-versie-van-jan-a-van-der-hoeden
Groetjes,
Anna.
KookJij.
chris

chris zegt:
Ja, prima, maar hoe meet je dan 5 cc? 5 gram?
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Chris, Wanneer ik het heb over 5 cc, 15 cc, 3 cc, enz. heb ik precies aangegeven hoeveel ik nodig heb. Wanneer je het hebt over eetlepel, theelepel, koffielepel, enz. weet je dat nooit precies. Vandaar.
Jan A.
chris

chris zegt:
Ik kan niet overweg met 5cc djinten en soortgelijke aanduidingen. Ik begrijp het gewoon niet. cc is toch voor vochtige ingrediënten?