OPDIENEN:
*Als soep: Doe er laksa in en geef in een soepbord.
Als bijgerecht: Geef er rijst bij en een vlees gerecht.
DRINKEN:
Warme thee,koud bier of een niet te droge witte wijn.
N.B.:Normaliter gaat er ipv boerenkool nangka (jackfruit) in
Recept
« Terug naar recepten
Sajoer Goedek van Boerenkool
PT135M
Sajoer Goedek van Boerenkool
Sajoer goedek is een mild gekruide kippensoep met als verrassing boerenkool erin.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
135 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tante Pau 1942
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sajoer Goedek van Boerenkool te bereiden
1).Maak de boemboe door de ingrediënten in de blender te draaien tot een gladde homogene massa.
2).Zet het water op met de kippendijen en breng het water aan de kook en laat dat 1 1/2 uur koken.
3).Haal de pan van het vuur en de kip uit de pan.
4).Na de kip ontveld en ontbeend te hebben, de kip in kleine stukjes snijden.
5).Doe de kleingesneden kip terug in de pan en botten en vel in de vuilnisbak (onze hond is stapel op kippenvel).
6).Fruit de uien en de knoflook aan in de olie en wanneer de uien zacht zijn geworden de boemboe er bij doen tot die enorm gaat geuren.
7).Dan gaat de boemboe massa in de grote pan, samen met de boerenkool en de santen.
8).Nog eens goed opkoken en de sajoer is klaar.
2).Zet het water op met de kippendijen en breng het water aan de kook en laat dat 1 1/2 uur koken.
3).Haal de pan van het vuur en de kip uit de pan.
4).Na de kip ontveld en ontbeend te hebben, de kip in kleine stukjes snijden.
5).Doe de kleingesneden kip terug in de pan en botten en vel in de vuilnisbak (onze hond is stapel op kippenvel).
6).Fruit de uien en de knoflook aan in de olie en wanneer de uien zacht zijn geworden de boemboe er bij doen tot die enorm gaat geuren.
7).Dan gaat de boemboe massa in de grote pan, samen met de boerenkool en de santen.
8).Nog eens goed opkoken en de sajoer is klaar.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
chris zegt:
Anna zegt:
Op onze blog staat een nuttig artikel van Jan. Daar heb je vast iets aan.
http://www.kookjij.nl/blog/maten-en-gewichten-versie-van-jan-a-van-der-hoeden
Groetjes,
Anna.
KookJij.
deuxchapeaux zegt:
Jan A.
deuxchapeaux zegt:
Jan A.