Recept
« Terug naar recepten
Salade met gebakken reuze champignons
PT15M
Salade met gebakken reuze champignons
Een heerlijk salade met gebakken reuze champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met gebakken reuze champignons te bereiden
Was de rucola en verdeel deze over 2 borden. Snijd de kip in dunne plakjes en verdeel deze over de sla. Snijd de olijven in stukjes en verdeel die ook over de sla. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken van 1/2 centimeter dikte. Verkruimel de chips op een bordje. Klop het ei los. Haal de plakjes champignon door het ei en druk ze voorzichtig in de chips. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de plakjes champignons knapperig. De champignons zijn goed als de buitenkant knapperig gebakken is. Laat de plakjes champignons uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Laat de mango uitlekken, maar vang het sap op. Pureer de mango met de mayonaise en 2 eetlepels van het sap in een keukenmachine of met een staafmixer. Verdeel de champignons over de salade en geef de mangosaus erbij.